UAV-GC Trainingen

Leer meer van praktijk mensen

Voor de dagelijkse praktijk, door de dagelijkse praktijk

Basiscursus UAV-GC

Wat leer je?

De cursus leert je hoe UAV-GC ontstaan is en wat de basisingrediënten zijn voor het goed toepassen van geïntegreerde contracten. Je duikt in de grondbeginselen van contractbeheersing, zowel in de ontwerpfase als de uitvoering van projecten. Belangrijke aspecten waar we dieper op ingaan zijn onder andere de opbouw van het contract en risicomanagement. Andere vragen die de training behandelt: hoe liggen verantwoordelijkheden van de opdrachtgever en -nemer, welke spelregels zijn er?

Voor wie is de training?

Iedereen die in een organisatie met de UAV-GC te maken krijgt. Direct betrokkenen, zoals projectleiders, uitvoerders, contractmanagers. Maar ook indirect betrokkenen (inkopers, intern opdrachtgevers, technisch specialisten).

De UAV-GC 2019 komt eraan. De wijzigingen ten opzichte van de UAV-GC 2005 betreffen nuanceringen op de bepalingen, waarmee deze training ook een goede basis biedt voor het werken met de 2019-versie. Alle deelnemers krijgen van ons een schriftelijke toelichting op de wijzigingen, zodra de UAV-GC 2019 formeel wordt gepubliceerd.

 

Basiscursus SCB

Wat leer je?

Hoe zet je SCB écht effectief in? Centraal staat de beheersing van contracten op basis van risico’s. We gaan in op het kwaliteitssysteem en de borging van kwaliteit van de opdrachtnemer. Hoe koppel je Systeemgerichte Contractbeheersing met de UAV-GC? En hoe verloopt idealiter de communicatie tussen opdrachtgever en opdrachtnemer? Deze training gaat een slag dieper dan andere trainingen (zie hieronder voor wat deze training onderscheidend maakt). De training biedt uiteraard ruimte om zelf casussen in te brengen. Er is ook aandacht voor het werken met projecten die kleiner en minder complex zijn. Kennis van de UAV-GC of ervaring met geïntegreerde contracten is nodig om de training te kunnen volgen.

Voor wie is de training bedoeld?

Deze training is voor iedereen die in de praktijk aan de slag gaat met systeemgerichte contractbeheersing en biedt inzichten voor zowel deelnemers vanuit de opdrachtgever als de opdrachtnemer! We werken met voorbeelden uit de grond-, weg- en waterbouw (GWW) en de woning- en utiliteitsbouw (B&U).

 

Testimonials

 • “Grip op mijn projecten”

  Het persoonlijke contact met en door Louis, en de no-nonsens benadering.
  Het in praktijk brengen van SCB door “leren door te doen” en (open deur:) wanneer je gemotiveerd bent en ervoor openstaat, leer je het meest.

  Wim Noordhoff Contractmanager Gemeente Amersfoort
 • “Ik werk effectiever en heb meer grip op mijn project”

  Het werken met een coach maakt mij bewust van mijn handelen bij het aansturen van mijn projecten, hierdoor werk ik effectiever. Louis helpt me de juiste vragen te stellen en werk te delegeren, zodat ik meer aandacht heb voor de grote projectrisico's

  Jelle Jonker Projectleider Realisatie Havensteder
 • Gemiddelde beoordeling
  9 0

  Dit zeggen deelnemers over mij

Nu aan de slag jouw ontwikkeling?